Pawshake logo
Mirjam

Mimo's Huisdieren Oppas

Capelle aan den ijssel
7 time favorited
6 recurring guests
Lives with 2 cats
Usually responds within one day
6w ago
Last activity
<11h
Response time
100%
Response rate
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
13 EUR
/day
All services and rates

About Mirjam

Mijn naam is Mirjam, 46 jaar en ik ben van kind af aan opgegroeid met honden, katten en konijnen. Als ik bij jouw dieren op mag passen ga ik uit van de instructies die ik van jou krijg, zodat de dieren in hun normale ritme blijven. zijn ze bij jou gewend om bijvoorbeeld iedere ochtend een snoepje te krijgen, dan krijgen ze dat van mij ook.

Als het dier het goed vindt, dan vindt ik het ontzettend leuk om ze te verwennen met een borstelbeurt en/of een knuffelsessie. Niet ieder dier vindt aandacht van een vreemde leuk, dus ik zal me altijd laten leiden door het dier zelf.

Op dit moment heb ik thuis 2 hele lieve, maar angstige poezen. Het zijn dieren die als kitten weinig of niets met mensen te maken hebben gehad en die nog overal aan moeten wennen. langzaam maar zeker win ik het vertrouwen van de dieren en kan ik ze oppakken zonder dat ze in paniek raken. Ze zijn mijn alles, De kleinste poes heeft een hartkwaal waarvoor ze iedere dag medicijnen nodig heeft en die krijgt ze ook trouw. Iedere morgen maakt ze me wakker en dan krijgt ze haar medicijnen. Het is voor haar een feestje geworden om de medicijnen in te nemen, omdat ze die krijgt in pate wat ze heel erg lekker vindt. Verder mag ze niets anders dan haar eigen voer omdat ze een voedselallergie heeft. Alleen voor de pate wordt een uitzondering gemaakt. Onze andere kat is een apart verhaal. Ruim 6 kg en geen grammetje daarvan is vet. Hij is dus erg groot. Toen hij kitten was liep hij in het maisveld en met ongeveer 3 maanden hebben ze hem kunnen vangen en in de opvang genomen. De mensen van de (thuis)opvang hebben heel veel werk aan hem verricht en toen hij ongeveer 11 maanden was, was hij zover dat wij hem konden adopteren. In de opvang was hij dikke maatjes met onze andere kat en ze moesten dan ook bij elkaar blijven. Ze zijn nu bijna 5 jaar en het zijn nog steeds de allerbeste maatjes.

Vroeger had ik 4 katten. Deze zijn de afgelopen jaren allemaal gestorven aan ouderdom, in de loop van de tijd heb ik dus heel wat katten pillen moeten geven, want ze kregen allemaal kwaaltjes, last van de nieren, schildklier, bloeddruk, kanker etc. Ik heb ook 1 kat gehad die zwaar gehandicapt was.Hij was doof en blind namelijk. Dat is een lastige combinatie want je kan dus eigenlijk niets verplaatsen in je huis omdat hij er dan tegenaanloopt. Deze kat was ook lichamelijk niet gezond en de dierenarts verwachtte dat hij niet ouder dan een jaar of 4 zou worden. Uiteindelijk is hij nog 10 jaar oud geworden, maar toen moesten we hem in laten slapen omdat zijn hartje het opgaf. Heel zijn leven heeft hij op speciaal blaasgruis-dieetvoer gezeten. Ondanks zijn handicaps had ik hem zo getraind dat hij op een veilige manier van de tafel of van de bank af kon springen, want klimmen dat deed hij graag, maar eraf gaan is voor een blinde kat nou eenmaal wat moeilijker. Alle andere katten van mij zijn tussen de 14 en de 19 jaar geworden. Mijn moeder had een buitenkat die op 16-jarige leeftijd een tia kreeg en hierdoor tijdelijk ook blind was geworden. Omdat het terrein van mijn ouders te gevaarlijk was geworden voor een blinde kat, kwam ze bij mij in huis. Mijn huis was natuurlijk al ingericht voor een blinde kat, ze kon dus bij mij veilig haar oude dag doorbrengen. Na 6 maanden kwam haar gezichtsvermogen terug, maar ze is nooit meer teruggegaan naar mijn moeder, ze was inmiddels helemaal gewend bij mij in huis en de andere katten accepteerden haar ook, ze had ook geen behoefte meer om naar buiten te gaan. Ze is uiteindelijk nog 4 jaar bij me gebleven en gestorven toen ze 20 was.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik honden gehad en tegenwoordig pas ik regelmatig op honden van vrienden.

Qua overige dieren heb ik zelf konijnen, cavia's en een chinchilla gehad en ik heb voor ratjes gezorgd. Ik ben tevens bekend met paarden en ponies, dus die zou ik ook voor je kunnen verzorgen tijdens je valantie. Ik heb al 30 jaar paarden-ervaring.

Qua werkgebied heb ik wel enige voorwaarden. De dieren waar ik op pas moeten per fiets bereikbaar zijn. Ik verzorg dieren in de volgende wijken van Capelle: Fascinatio, 's Gravenland, Capelle-west, Rivium, Schenkel, Middelwatering, Oostgaarde en Kralingseveer. Van Krimpen aan den IJssel beslis ik per aanvraag of dit voor mij bereikbaar is. Als de dieren zich in oud-krimpen bevinden is het vaak ook goed te doen voor mij. Helaas kan ik geen poezen verzorgen in Rotterdam Ijsselmonde of Ridderkerk, ondanks dat de computer zegt dat het (hemelsbreed) dichtbij is. Alles aan de zuidkant van de van Brienenoordbrug is voor mij niet te doen, dan ben ik teveel tijd kwijt met reizen. Mocht je nou net ergens anders wonen, maar is het wel makkelijk bereikbaar, aarzel dan niet om mij toch te contacten. ik kan dan altijd kijken of het voor mij passend is.

Mirjam's services

At your home

Home Visits
Book a sitter to visit your home to feed and play with your pets
13 EUR
/day

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

reviews

starstarstarstarstar
Communication
starstarstarstarstar
Conscientious
starstarstarstarstar
Profile accuracy
starstarstarstarstar
Treatment of animals
starstarstarstarstar
Value
starstarstarstarstar
Home Visits
Manu, 2021-01-04

Mirjam heeft heel goed voor onze katten gezorgd! De communicatie verliep prettig. Elke keer dat Mirjam bij onze katten langs kwam kregen we een update en een paar foto's. Dat was geweldig, en gaf ons veel rust. Onze katten en wijzelf zijn erg blij met Mirjam! Als we weer iemand nodig hebben, dan zouden we zeker weer voor haar kiezen!

starstarstarstarstar
Home Visits
kirsti, 2019-08-08

Mirjam heeft de afgelopen 3 weken echt super voor onze kat gezorgd. Tijdens onze afwezigheid was er een hittegolf en vroeg onze kat om extra verzorging ivm de warmte, hetgeen Mirjam heel goed heeft gezien en heeft opgepakt. Echt een topper! Wij komen thuis bij een blije, maar zeer goed verzorgde en gezonde kat😄. Wij hadden ons geen betere oppas kunnen wensen.

1
2
3
4
5
next page

Availability

Mirjam's Pets

Meisje
Cat
Animal
Cat

Skills

Specific Skills

I speak English & German & Dutch
+20 years of experience
I can take care of exotic animals

Een specifiek diploma op dierengebied heb ik niet, maar ik heb wel een heleboel ervaring met honden en poezen verzorgen. Indien nodig kan ik jouw dier een pilletje geven of eventueel een prikje bijvoorbeeld met insuline bij diabetes.

Can Administer

Oral medications
Injected medications

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets

Stats

Facebook
Verified
SMS
Verified
Email
Verified
Mirjam

Mirjam

Mimo's Huisdieren Oppas

Capelle aan den ijssel
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
13 EUR
/day
All services and rates
Contact Mirjam

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Mirjam