Tessa

Experienced pet lover!

Vianen
33 time favorited
5 recurring guests
Last booked 4 days ago
Last contacted 5 days ago
Lives with 2 cats
Usually responds within one day
2w ago
Last activity
<15h
Response time
Doggy day care
Daytime care, at sitter's home
10 EUR for each additional pet
35 EUR
/day
All services and rates

About Tessa

Hallo! Ik ben Tess, ik ben 22 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Vianen. Ik studeer interdisciplinaire sociale wetenschappen aan de universeit Utrecht. Ik ben dol op dieren en ik ben ook opgegroeid met erg veel huisdieren. Momenteel heb ik in mijn eigen appartementje 2 katten, 3 tarantula's, miljoenpoten, een baardagaam, flappentakken, pissebedden, slakken, luipaardgekko, koningspython en een zuid-amerikaanse hoornkikker. De katten lopen los rond en de rest zit allemaal in een gesloten terrarium. Ik ben ook veel in contact (geweest) met verschillende honden. Ik ben momenteen al bijna 3 jaar bezig als huisdierenoppas en dat gaat super goed!

Ik zou zelf heel graag een hond willen maar dit is helaas niet mogelijk door mijn kleine woonruimte. Daarom ben ik op zoek naar andere honden (of katten, knaagdieren, vogels, reptielen ect.) om hun lekker te verwennen en om de baasjes een beetje te kunnen ontlasten! Ik ben niet snel bang en heb zeker ook ervaring met grotere honden. Mijn opa en oma hebben een Leonberger waar ik erg vaak op pas en mee wandel, ervaring heb ik dus genoeg!

Ik studeer zoals boven vermeld aan de Uni Utrecht. Hierdoor ben ik soms in de ochtend en middag niet beschikbaar omdat ik dan lessen heb. 's avonds ben ik zo goed als altijd beschikbaar! Ik heb niet elke dag les en vaak ook niet heel lang dus er zit vast wel ergens een gaatje waar ik beschikbaar ben om voor jouw diertjes te zorgen!

Ik sta open om een leuke grote wandeling te maken, oppassen bij jou thuis maar ook oppassen bij mij thuis. Ik heb ook al een aantal keer een langere periode (4 weken) voor hondjes gezorgd, en ook dat ging super goed. De duur van een wandeling verschilt natuurlijk per hond. Als ik een jonge en energieke hond in huis heb vind ik het fantastisch om een grote wandeling langs de Lek te maken. Helaas ben ik onlangs geopereerd dus kan ik voor een tijdje niet langer wandelen dan 30 minuten à 1 uur. Voor honden die wat ouder of slechter te been zijn zullen de wandelingen uiteraard niet zo lang zijn. Natuurlijk stem ik altijd vooraf met de baasjes af waar hun dieren behoefte aan hebben en dan doe ik mijn best om dit zo goed mogelijk na te leven! Een huisbezoek duurt meestal 30 min, maar ook dit is van te voren af te stemmen. Als jij als baasje liever hebt dat ik er langer of korter ben is dat zeker mogelijk! Planten water geven en post verzamelen doe ik er met liefde bij indien nodig.

Het liefst pas ik op honden in mijn eigen woning. Aangezien ik zelf katten heb, kan ik natuurlijk geen dagen weg zijn, maar bespreken is altijd mogelijk! Mijn katten zijn gewend aan honden aangezien er hier regelmatig hondjes over de vloer komen. Op het begin vinden ze het een beetje spannend en kunnen ze nog wel eens blazen maar dat gaat na 1 dag meestal wel weer goed. Uiteindelijk negeren ze de honden en in sommige gevallen vinden ze het juist leuk en zoeken ze de honden zelf op.

Ik heb, zoals eerder vermeld, wel een kleine woonruimte (ong 40 m2) maar dat compenseer ik met lekker veel tijd buiten. Ik woon dichtbij het viaanse bos en ik woon vlak langs een grote plas water en de Lek. Al met al, heel veel leuke plekjes waar ik lekker kan wandelen met jouw hond. Indien mogelijk zijn er genoeg plekken waar honden ook los kunnen lopen en kunnen spelen met andere honden. Ik woon op de 2e verdieping en er is geen lift aanwezig, dus voor hondjes die wat moeilijker te been zijn iets minder handig.

Een tijdje geleden heb ik voor een pup van 3 maanden gezorgd en ook dat ging super goed. Ook heb ik veel ervaring met oudere hondjes. Ook heb al een aantal keer hele angstige hondjes in huis gehad, maar ook dat gaat eigenlijk altijd goed. Ik ben erg rustig en kan goed overwicht houden. Dit is vaak heel fijn voor angstige hondjes en ik heb tot nu toe altijd positieve ervaringen gehad. Daarnaast heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een dierenweide waar ik ook veel ervaring heb opgedaan met dieren met gedragsproblemen. Ik kan orale medicatie toedienen en ik heb bij mijn eigen katten een aantal keer een spuitje moeten geven. Dit kan ik zelf doen als het echt nodig is, maar doe ik liever niet bij andere dieren. Aangezien ik het soms druk heb met huisbezoeken/uitlaten van andere diertjes, heb ik het liefst wel een diertje in huis dat even alleen kan zijn. Dat zullen natuurlijk niet hele dagen zijn maar ik moet wel boodschappen kunnen doen, voor andere diertjes kunnen zorgen en naar de uni kunnen! Ik sta open om voor elk dier te zorgen, niks is te gek! Ik woon in een erg oud en gehorig appartement dus hondjes die veel blaffen heb ik liever niet te lang in huis. Ik heb namelijk al vaker klachten hierover gehad en ik wil natuurlijk niet dat andere mensen daar last van hebben. Ik kijk uit naar jullie berichtjes 😁

Tessa's services

At the sitters's home

Doggy Day Care
Daytime care for your dog at the sitter's home.
10 EUR for each additional pet
35 EUR
/day
Dog Boarding
Overnight stay at the sitter's home
10 EUR for each additional pet
40 EUR
/night

At your home

Dog Walking
An experienced dog walker will pick up your dog from your home for a 30 min walk
7 EUR for each additional pet
15 EUR
/walk
One home visit a day
Book a pet sitter to stop by your home to feed and play with your pet
20 EUR
/day
Two home visits a day
Two drop-in visits for your pet
35 EUR
/day

Tessa also offers

Pick up / drop off

Cancellation policy: Moderate

Full refund if cancelled before noon 7 days before the booking, 50% refund afterwards

Doggy day care and Dog walks always have a flexible cancellation policy:

Full refund if canceled before 12:00 p.m. one day before the booking, 50% refund afterward.

No refund is payable if the booking is canceled on or after the start date.

reviews

starstarstarstarstar
Communication
starstarstarstarstar
Conscientious
starstarstarstarstar
Profile accuracy
starstarstarstarstar
Treatment of animals
starstarstarstarstar
Value
starstarstarstarstar
Dog Walking
thomas, 2024-05-04

Zeer tevreden zoals altijd!

starstarstarstarstar
House Sitting
Anne, 2024-04-04

Bobby is helemaal blij met Tessa en dat zegt eigenlijk alles!

Hopelijk gaan die twee nog vaak van elkaar genieten en heb ik af en toe tijd voor wat afspraken buitenshuis.

1
2
3
4
5
6
next page

Availability

Tessa's Pets

Cherry
Cat
Onni
Cat

About Tessa's Home

Accepted pets

Puppies
< 1 year
Dog sizes
0-80 kg
Dog ages
0-20 years
Cats
all kinds
Ferrets
all kinds
Small animals
rodents, rabbits, ...

Tessa's home

An appartment
Has no kids
24/7 Supervision
Emergency Transport

Walking areas

Nearby off-leash dog area
Beach, City park, Country side & Forest

Skills

Specific Skills

I speak English & Dutch
+10 years of experience
Ik ben opgegroeid met katten, vogels, konijnen en hamsters. Ik heb door de jaren heen ook veel verschillende huisdieren gehad, waarvan sommige een best pittige handleiding hadden. De laatste jaren is mijn interesse in reptielen heel erg gegroeid en momenteel heb ik zelf een tarantula en miljoenpoten en bij mijn ouders hebben we een rescue baardagaam. Ook heb ik ervaring met slangen en gecko’s.

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets
Behavioural problems

Stats

SMS
Verified
Email
Verified
Tessa

Tessa

Experienced pet lover!

Vianen
Doggy day care
Daytime care, at sitter's home
10 EUR for each additional pet
35 EUR
/day
All services and rates
Contact Tessa

Cancellation policy: Moderate

Full refund if cancelled before noon 7 days before the booking, 50% refund afterwards

Doggy day care and Dog walks always have a flexible cancellation policy:

Full refund if canceled before 12:00 p.m. one day before the booking, 50% refund afterward.

No refund is payable if the booking is canceled on or after the start date.

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Tessa