Nina

Grote dierenvriend die honden uitlaat en in huis opvangt!

Budel
6 time favorited
3 recurring guests
Last booked yesterday
Last contacted 10 days ago
Lives with 1 dog
Lives with Mix (Spaanse ex-asielhond) Kay
Usually responds within few hours
9 h ago
Last activity
<2h
Response time
Doggy Day Care
Doggy day care
Daytime care, at sitter's home
22 EUR for each additional pet
24 EUR
/day
All services and rates

About Nina

Ik ben Nina de Werk, 44 jaar, geboren en getogen in het pittoreske dorp Budel.

Eind 2022 startte ik met mijn lang gekoesterde carrière droom; "een beroep waar ik de hele dag omringd ben door de liefste wezens op deze aardbol: dieren"

Ik bied de volgende diensten aan: 

 • Hondenuitlaatservice
 • Kleinschalige huiselijke hondenopvang 
 • Dierverzorging aan huis
 • Dierentaxi

 • De hondenuitlaatservice kan in groepsverband maar ook individuele wandelingen zijn mogelijk.
  Elke dag rijd ik naar het bos of het omheind losloopgebied waar de honden een uur heerlijk kunnen lopen/rennen/spelen. Uw hond kan met mijn roedel mee lopen maar ik kan ook een 1 op 1 wandeling met uw hond maken. Dit kan een uur in het bos maar bijvoorbeeld ook een half uur binnen de bebouwde kom. (Tarieven incl btw. Inbegrepen bij alle uitlaatservice diensten is het ophalen en na afloop weer schoon en droog terugbrengen en veilig vervoer in ingerichte hondenuitlaatbus. Bij groepswandelingen zijn ook de reiskosten inbegrepen. Bij evt individuele wandelinen komt er een toeslag van 0,25 cent per gereden km buiten Hamont / Budel bij. )

  De hondenopvang is gewoon bij ons in huis, met een maximum van 2 opvanghonden. Een veilige omheinde tuin, elke dag 3 wandelingen en heel veel aandacht en liefde. Dus gaat u op vakantie of een dag of weekend weg en wilt u uw hond niet in een onpersoonlijk pension stoppen, bent u bij mij aan het juiste adres. (Tarieven dag- en vakantie opvang zijn inclusief 3 wandelingen per dag en btw. Eten en snacks niet inbegrepen. In geval van ophaal en brengdienst toeslag van 0,25 cent per gereden km buiten Hamont / Budel.)

  Dierverzorging aan huis; gaat u een dagje of paar daagjes weg en moet uw hond, kat, cavia of uw konijnen, vogels of kippen gevoerd en verzorgd worden, kan ik dat voor u doen. Een huisbezoek duurt gemiddeld 30 minuten. Ook overige taken als planten wateren, vuilnis buiten zetten etc zijn mogelijk. Voor elk kwartier extra geldt een toeslag van 5 euro. (Tarieven incl btw / excl. toeslag van 0,25 cent per gereden km buiten Hamont / Budel)

  De dierentaxi kan geboekt worden als u bijvoorbeeld met uw dier naar de dierenarts of trimmer moet en (tijdelijk) geen vervoer heeft. (Tarieven incl btw / excl. toeslag van 0,25 cent per gereden km buiten Hamont / Budel)

  Aanvullende informatie voor de huiselijke opvang:

  - Elke dag minimaal 3 wandelingen waarvan 2 wandelingen van circa 30 minuten binnen de bebouwde kom in heel rustig gebied met voornamelijk weilanden en 1 wandeling van een uur in het bos, waterplas of omheind losloopgebied. Ik laat de hond pas evt los als er alle vertrouwen is dat hij / zij bij me blijft, in overeenstemming met eigenaar, met penning met mijn telefoonnummer en gps tracker.  

  - Ik accepteer maximaal 2 oppas honden buiten mijn eigen 2 a 3 honden (ik vang ook vrijwillig hondjes (max 2 per keer) op uit Roemenie en die worden na een aantal weken / maanden geadopteerd) Zelf heb ik 1 stabiele oudere hond. In overleg zijn 3 honden van hetzelfde gezin bespreekbaar. Dus hoeveel honden lopen hier rond: 1 eigen hond, 1 a 2 opvanghonden op vrijwilige basis uit Roemenie en max 2 oppashonden, in overleg eventueel 3 van hetzelfde gezin. Dus in totaal max 5, met uitzondering 6 honden. Maar meestal zullen er hier echter in totaal max. 4 honden verblijven. 

  - Ik heb ervaring met angstige honden en op zich zijn deze ook welkom maar de honden moeten in elk geval wel sociaal zijn met andere honden en menselijk bezoek in elk geval tollereren. Extreem drukke honden moet ik helaas weigeren om de rust in de groep te behouden. 

  - Ik heb alle tijd voor "mijn" honden omdat ik hier 24/7 mee bezig ben. Ik werk parttime en geheel vanuit thuis. Uiteraard ben ik ook wel eens boodschap doen maar normaal gesproken zullen de honden nooit langer dan een uur alleen zijn. Ik heb ook mogelijkheden om de honden apart te zetten van de rest indien nodig / de voorkeur heeft. De hond kan indien mogelijk gewoon mee met de dagelijkse groepswandelingen. Zo niet, blijft mijn vriend (die ook grotendeels vanuit thuis werkt) bij de hond.  

  - De oppashonden mogen bij ons op de bank, in de manden, kussens in de huiskamer of keuken slapen. Er is ook een aparte bijkeuken met slaapplekken als een hond liever of beter alleen slaapt. Evt mag een klein hondje ook mee naar de slaapkamer boven indien hij / zij dit gewend en in een mandje of op bed slapen.

  - De tuin is vrij groot en volledig veilig omheind. Groenrijk en met schaduwplekken. Het is een tuin waar de honden lekker op het gras kunnen liggen, rond kunnen snuffelen of rondrennen. In de zomer lekker in een honden zwembadje spelen, chillen of spelletjes doen. 

  - Ik woon samen met mijn vriend, die ook een grote dierenvriend is en ook elke dag mee gaat wandelen en graag met de honden speelt en ze mee helpt verzorgen. We hebben geen kinderen in huis. 

  - Ik kan medicatie toedienen

  - Vachtverzorging is bij te boeken (2 a 3 euro per dag, afhankelijk van grootte en soort vacht hond) 

  - Wasbeurt is bij te boeken (10 a 15 euro, afhankelijk van grootte en soort vacht hond)

  - Tandenpoetsen is bij te boeken (1 euro per dag)

  Voorwaarden:

  De hond moet wel:

  - Sociaal naar andere honden zijn

  - Ingeent, ontwormd en vrij van vlooien en teken zijn

  - Zindelijk zijn, niets slopen, even alleen kunnen zijn

  - Volwassen zijn. Ik accepteer alleen honden boven de 1 jaar.

  Let op: Voor de veiligheid van alle aanwezige honden accepteer ik in de huiselijke opvang geen honden van het type "vechthond": Stafford, Pitbull, Rottweiler, Cane Corso, Boerboel etc. De wandelingen, dierverzorging aan huis en dierentaxi diensten zijn wel mogelijk bij deze rassen.

  Nieuwe regel per mei 2023

  Niet gecastreerde & niet gesteriliseerde honden zijn helaas niet meer welkom!!!

  Het brengt zoveel onrust in de roedel, er is altijd wel dominant en/of sexueel getint gedrag. Ook gedragen de geholpen honden zich heel anders tegenover de niet geholpen honden. 
  Bovendien vind ik dat, zolang de asielen overal ter wereld hartstikke vol zitten met de allerliefste honden, er gewoon helemaal geen nieuwe honden geboren moeten worden. 

  Voor de klanten die al hebben geboekt en betaald voor een periode in 2023, maak ik nog een uitzondering maar vanaf 2024 zullen ook deze honden eerst geholpen moeten worden, voordat ze hier weer welkom zijn. 

  WAT MEER INFORMATIE OVER MIJ:

  Al mijn hele leven ben ik dol op dieren. Als jong meisje sprong ik in de bres voor elk levend wezen, hoe klein dan ook. Toen ik 10 jaar was, heb ik samen met mijn broertje en andere kinderen uit de buurt "The Animal Team" opgericht. Mijn vader bouwde speciaal voor ons team een hut in de tuin. Van daaruit hielden we op kinderlijke wijze "serieuze" vergaderingen hoe we de dieren in de buurt konden helpen. Als er ergens een dier in de wei aan een kort touw zat vastgebonden, gingen wij bij de betreffende eigenaar vragen of dit niet anders kon. Als we ergens een gewonde vogel vonden, schakelden we de dierenambulance in. We surveilleerden als ware mini dierenactivisten in de wijk om te kijken of we ergens dieren in nood konden helpen. Ik heb van huis uit altijd met honden (en vele andere dieren) samen geleefd. 

  Toen ik op mezelf ging wonen, kocht ik na een tijdje een Cane Corso pup. Jarenlang waren we onafscheidelijk. Toen zij uiteindelijk overleed, adopteerde ik 2 Spaanse honden via een stichting. Hierna begon ik al snel met het opvangen van telkens 1 extra hond. Deze honden kwamen rechtstreeks vanuit een Spaans asiel tijdelijk bij ons in huis wonen totdat er geschikte adoptanten voor waren gevonden. Inmiddels zijn we 7 jaar verder en ben ik samen met mijn vriend nog steeds opvanggezin maar nu voor Roemeense asielhonden via Stichting Dutch Animal Care. En hebben we als toegewijde vrijwilligers in totaal al zo’n 25 asielhonden kunnen helpen. 

  Bij ons kunnen de honden wennen aan het leven als huishond en krijgen ze vanwege onze ruime ervaring gelijk een goede start. Ik observeer de hond, schrijf een uitgebreid profiel en maak foto’s en video’s voor op de website van de stichting. Potentiële adoptanten kunnen bij ons thuis eerst kennis komen maken met de hond en worden door zowel de stichting als door mij goed begeleid in het hele adoptie proces. 

  Eind 2016 ben ik vanwege mijn grote liefde voor dieren (en de natuur) ook gestopt met het eten van dierlijke producten. Ik kreeg een baan bij de Bio Vegan winkel in Budel als webshop beheerder / social media marketeer en werkte voornamelijk vanuit thuis maar vanwege personeelstekort kwam ik vaker in de winkel zelf te staan. In hetzelfde pand zat dierenspeciaalzaak “Natuurlijk de Molen”. Ik hielp zowel de klanten van de Bio Vegan kant als van de dierenspeciaalzaak. Hierdoor heb ik nog meer ervaring opgedaan met betrekking tot gedrag en verzorging van honden en andere dieren.

  Ik ben in mijn vrije tijd verder nog actief als vrijwilliger voor verschillende dierenwelzijn organisaties, zoals Animal Rights, Bite Back, Save Movement en Anonymous for the Voiceless. 

   OPLEIDINGEN

  Ik heb na mijn middelbare school 4 jaar Toerisme gestudeerd. Hierna heb ik veel in het buitenland gewerkt en een paar jaar lang de wereld rondgereisd. Toen ik in wat rustiger vaarwater belandde, heb ik nog een 3 jarige opleiding als Directiesecretaresse gedaan en jaren later mijn Propedeuse Psychologie behaald. Ik ben dit jaar gestart met de opleiding "gediplomeerd hondenuitlaatservice" aan de Martin Gaus Academie. Tegelijk ben ik begonnen met de cursus EHBO voor honden.

  Nina's services

  At the sitters's home

  Doggy Day Care
  Doggy Day Care
  Daytime care for your dog at the sitter's home.
  22 EUR for each additional pet
  24 EUR
  /day
  Dog Boarding
  Dog Boarding
  Overnight stay at the sitter's home
  23 EUR for each additional pet
  25 EUR
  /night

  At your home

  Dog Walking
  Dog Walking
  An experienced dog walker will pick up your dog from your home for a 30 min walk
  16 EUR for each additional pet
  18 EUR
  /walk
  One home visit a day
  One home visit a day
  Book a pet sitter to stop by your home to feed and play with your pet
  17 EUR
  /day
  Two home visits a day
  Two home visits a day
  Two drop-in visits for your pet
  30 EUR
  /day

  Cancellation policy: Flexible

  Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

  reviews

  starstarstarstarstar
  Communication
  starstarstarstarstar
  Conscientious
  starstarstarstarstar
  Profile accuracy
  starstarstarstarstar
  Treatment of animals
  starstarstarstarstar
  Value
  starstarstarstarstar
  Dog Boarding
  Agna, 2023-11-28

  Het was voor Balou de eerste keer dat ze naar een oppas gezin ging.

  Ze moest dus even wennen aan de drukte van de andere hondjes.

  Ik vond het fijn dat Nina ons eerlijk vertelde hoe het liep.

  We kregen een filmpje toegestuurd zodat we een beeld kregen van Balou haar gedrag en kennismaking met de andere hondjes.

  Uiteindelijk heeft Balou de rust terug gevonden en had ze ook goed geslapen.

  De overige hondjes waren ook erg lief.

  We kregen een vertederende foto toegestuurd van de nacht waarbij de hondjes heerlijk lagen te slapen. Eentje lag ondergestopt en gaf te kennen dat dat niet beter kon 🤣.

  We verwachten dat Balou bij het volgende bezoek aan Nina kwispelend de deur zal binnenspringen. Bedankt Nina.

  starstarstarstarstar
  Dog Boarding
  Chantal, 2023-11-06

  Ons hondje ging voor de allereerste keer logeren bij Nina.

  Ze stond ons bij met goede raad.

  Positieve ervaring dus voor herhaling vatbaar!

  1
  2
  3
  4
  next page

  Availability

  Nina's Pets

  Kay
  Mix (Spaanse ex-asielhond)

  About Nina's Home

  Accepted pets

  Dog sizes
  0-40 kg
  Dog ages
  1-20 years

  Nina's home

  A large outdoor area
  Has no kids
  A fully fenced backyard

  Walking areas

  Nearby off-leash dog area
  Country side & Forest

  Skills

  Specific Skills

  I speak English & Dutch & German & Spanish
  +5 years of experience
  Familiar with dog training techniques
  Ik heb veel ervaring met allerlei soorten rassen en typen honden. Wij hebben altijd honden gehad van thuis uit en ik zorgde grotendeels voor hen. Door mijn jarenlange werk als vrijwilliger bij verschillende honden rescue stichtingen, heb ik veel ervaring en kennis opgedaan. Ook wat angstigere of terughoudende honden zijn bij mij in goede handen.

  Experience with

  Animal welfare as a volunteer
  Rescuing pets
  Behavioural problems

  Stats

  Phone interviewed
  Verified
  SMS
  Verified
  Email
  Verified
  Nina

  Nina

  Grote dierenvriend die honden uitlaat en in huis opvangt!

  Budel
  Doggy Day Care
  Doggy day care
  Daytime care, at sitter's home
  22 EUR for each additional pet
  24 EUR
  /day
  All services and rates
  Contact Nina

  Cancellation policy: Flexible

  Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

  Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

  Contact Nina