Merula

Lieve, betrouwbare dierenoppas

Dronten
Lives with 1 dog and 1 cat
Lives with Markiesje Lysha
5 h ago
Last activity
One home visit a day
Min. 30-minute visits in your home
8 EUR
/day
All services and rates

About Merula

Hoi!

Ik ben van kinds af aan al gek op dieren. Als tiener had ik een hondje en knaagdieren waar ik gek mee was. Ik werkte op een boerderij waar ik wat dingen heb geleerd over honden (en andere dieren). Ook heb ik me ingelezen over hondengedrag en ik pas soms op de katjes van een buurvrouw.
Tegenwoordig heb ik zelf een markiesje waar ik wat basistrainingen mee heb gevolgd en ik heb een eigenwijze maar superlieve kat. Ik bied niet alle opties aan, aangezien ik wel genoeg tijd wil vrijmaken voor een huisdier, maar ben wel vrij flexibel. Qua ras en huisdier ben ik bereid veel aan te nemen of minstens te proberen.

Ik ben een rustige, vriendelijke en betrouwbare vrouw. Hopelijk helpen die eigenschappen zodat een hond zich snel comfortabel voelt. Ik heb wat ervaring met angstige dieren en vind het belangrijk dat dieren zich op hun gemak voelen. Ik heb wel een vorm van autisme. De dieren zullen daar niets van meekrijgen maar naar eigenaren kan ik daardoor wat stil en afwachtend overkomen. 

Ik wil graag alles weten over de huisdieren. Ik wil weten wat het huisdier nodig heeft. Verder wil ik natuurlijk weten hoe de dieren zijn, wat ze leuk vinden en niet en of ze bepaalde gewoontes of bijzonderheden hebben. Ik denk graag na over wat er achter gedrag zit.

Wandelingen en bezoekjes duren bij mij (hooguit) een halfuur, tenzij anders is afgesproken. Een uur is mogelijk, dat kost 5 euro extra. Ik ben geen hondentrainer maar heb wel ervaring met training en wil best tips geven als het gewenst is. Ik ben ook bereid om planten water te geven, de post weg te leggen en vuilnis buiten te zetten. Wat basistraining en borstelen is ook mogelijk bij mij. Natuurlijk zorg ik ook voor water, voedsel, een schoon verblijf en veel persoonlijke aandacht. Ik stuur dagelijks updates en er mag altijd een berichtje gestuurd worden. Als huisoppas ben ik niet langer dan zes uur achter elkaar weg. De meeste dagen ben ik niet langer dan vier uur van huis. Mocht dat te lang zijn, dan kan ik kijken of ik tijdelijk iets kan regelen waardoor ik meer aanwezig ben. In overleg is best wat mogelijk. Ik probeer zoveel mogelijk het bekende ritme te volgen van het dier. Als huisoppas is het trouwens wel belangrijk dat mijn hondje ook mee kan, dus het liefst geen drukke, grote of erg jonge honden. Voor een wandeling of een bezoekje kan ik haar natuurlijk gewoon thuis laten, dan ben ik bereid meer aan te nemen.

Ik werk nu parttime in een winkel en heb daardoor tijd voor andere dingen die ik leuk vind. Ik ben beschikbaar op de woensdag, tijdens weekenden en in de meeste ochtenden en avonden. Als er voor een langere periode oppas nodig is, dan kan ik kijken of ik mijn beschikbaarheid kan aanpassen. 

Mijn tarief is bespreekbaar voor mensen met een lager inkomen. In principe bied ik mijn diensten aan op fietsafstand maar voor reiskostenvergoeding zijn ook daarin uitzonderingen soms mogelijk. 

Mochten er vragen zijn, stuur dan gerust een berichtje!

Merula's services

At your home

Dog Walking
An experienced dog walker will pick up your dog from your home for a 30 min walk
5 EUR for each additional pet
8 EUR
/walk
One home visit a day
Book a pet sitter to stop by your home to feed and play with your pet
8 EUR
/day
House Sitting
A sitter stays overnight in your home and cares for your pet
20 EUR
/night
Two home visits a day
Two drop-in visits for your pet
12 EUR
/day

Merula also offers

Dog Training

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Availability

Merula's Pets

Vairo
Cat
Lysha
Markiesje

Skills

Specific Skills

I speak English & Dutch & German
+10 years of experience
Familiar with dog training techniques
Ik heb zelf wat hondencursussen gevolgd met mijn hond en werkte jarenlang op een boerderij.

Experience with

Animal welfare as a volunteer

Stats

Phone interviewed
Verified
SMS
Verified
Merula

Merula

Lieve, betrouwbare dierenoppas

Dronten
One home visit a day
Min. 30-minute visits in your home
8 EUR
/day
All services and rates
Contact Merula

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Merula