Pawshake logo
Mio

Katten Oppas Mio

Breda
4 time favorited
4 recurring guests
Last active 3 days ago
Lives with 2 cats
Usually responds within one hour
<1h
Response time
100%
Response rate
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
20 EUR for two visits a day
10 EUR
/day
All services and rates

About Mio

Hoi, ik ben Mio, een vrouw van 53 lentes jong, wonend in de Haagse Beemden (wijk Overkroeten) in Breda en bediende van mijn 2 senior katjes Sammy en Minousch.

Deze 2 deugnietjes zijn in een doos op straat gezet toen ze 6 weekjes oud waren, waarna ze via de dierenarts bij mij terecht kwamen. Wat ooit 2 scharminkels waren met een schimmelinfectie zijn nu 2 goedgevulde deugnieten die al dik 16 jaar een fijn kattenleven hebben. Sammy, mijn rode Garfield lookalike kater, is een mega knuffelbeer, kletser en goedzak die graag heel veel aandacht krijgt en graag de buurt hier verkent. Zijn zusje Minousch is een lapjespoesje, een kattekopje met een eigen willetje, hoewel ze als ze in een goede bui is graag een korte knuffel komt halen. Het zijn binnenkatjes, maar als ik thuiskom uit mijn werk en in het weekend vinden ze het heerlijk om buiten te liggen en te spelen. Sammy beperkt zich vooral tot dat eerste, hij heeft een mooi plekje op de oppottafel of onder de bomen, hoewel hij ook graag op kikkerjacht gaat.

Minousch is actiever en rent door de tuin, brengt me graag cadeautjes in de vorm van nog levende libelles en vlindertjes die ze uit de lucht vist. Aan mij de taak om enthousiast te reageren op de mooie vangst en tegelijkertijd de arme beestjes te redden van hun ondergang. De laatste tijd zijn ze allebei wat rustiger; het worden duidelijk senior katjes.

Na de laatste senioren check krijgen ze nu beide medicijnen en hopelijk kunnen ze daardoor nog wat extra jaartjes in goede gezondheid bij mij blijven. Om de deugnieten van eten te voorzien mag ik iedere dag gaan werken zodat er weer voer, snoepjes, medicijnen, kattenbakvulling, voerpuzzels en speeltjes gekocht kunnen worden. Een beetje verwend zijn ze wel 😊 Bij thuiskomst van mijn job in de logistieke sector zitten ze me samen op te wachten. Knuffel, aandacht en dan buiten spelen.

Naast het bezighouden van mijn katjes dans, lees en kook ik graag en daarnaast studeer ik Portugees. Sammy komt me daarbij altijd gezelschap houden, hij miauwt al een aardig woordje Portugees.

Oppas: Als de eigenaar weg is betekent dat extra verwennerij en aandacht. Vooral veel speeltijd (binnen of buiten), aaien en knuffels en bezigheids therapie dmv snoepjes zoektochten, voerpuzzels ed. (alles alleen als de kat dat wilt natuurlijk) In mijn oppas-tas zitten altijd diverse kattenspeeltjes en snoepjes. Meestal zal ik zo'n 45 minuten aanwezig zijn per bezoek (wisselend, maar minimaal 30 min.) Uiteraard zorg ik voor dagelijk vers eten/drinken, een schone bak (iedere dag uitscheppen en verversen indien nodig, maar zeker eens per week) en opruimen van ongelukjes. Daarnaast zet ik evt de kliko buiten, leeg de brievenbus, geef de plantjes water en haal evt uw basisboodschappen voor op de dag van thuiskomst. Hamsters, konijntjes, visjes ed geef ik ook eten en drinken.

Ik heb ervaring met insuline spuiten en gebruik van de Aerocat, werk als vrijwilligster in het dierenasiel en volg af en toe cursussen, workshops en fora over katten.

Locatie Breda Haagse Beemden en Prinsenbeek. Buiten deze regio in overleg ivm benzine- en/of parkeerkosten. Ik maak graag eerst even kennis alvorens een opdracht van meer dan 1 dag te accepteren. Heb je vragen aan me, stel ze gerust.

Update: Ik houd me aan de RIVM richtlijnen, maar uw huisdier zal altijd de verzorging krijgen die nodig is. Dat is de Pawshake (en ook mijn) garantie. Tevens 100% retourpolicy bij annulering tot 1 dag voor aanvang oppas periode.

Mio's services

At your home

Home Visits
Book a sitter to visit your home to feed and play with your pets
20 EUR for two visits a day
10 EUR
/day

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

reviews

starstarstarstarstar
Communication
starstarstarstarstar
Conscientious
starstarstarstarstar
Profile accuracy
starstarstarstarstar
Treatment of animals
starstarstarstarstar
Value
starstarstarstarstar
Home Visits
Edmée, 2020-09-30

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad mede dankzij de goede zorgen van Mio. Allebei onze katten waren meteen fan van Mio en zijn niks tekort gekomen in de tijd dat Mio langskwam. Elke dag kregen we een hoop leuke foto's en filmpjes door waarbij de katten lekker aan het snoepen waren en werd er uitgebreid met ze werd gespeeld. Kortom, een enorme aanrader. Mio heel erg bedankt voor de service en de goede zorgen!

starstarstarstarstar
Home Visits
Anne, 2020-09-13

We hebben een onbezorgde vakantie gehad met onze lieve Kattenoppas Mio! Dagelijks hebben we leuke foto’s en video’s gekregen. Mio nam ook kattenspeeltjes mee en varieerde hiermee om te kijken wat onze kat leuk vond! Bij thuiskomst een schone omgeving en een leuke kaart met “Welkom thuis” en goede tips om het voor onze kat nog mooier te maken in zijn leven! We waarderen het werk van Mio enorm en hopen volgend jaar nog van haar oppasdienst gebruik te kunnen maken. Onze complimenten!

Hartelijke groeten,

Anne & Loek

Een dikke knuffel van Moos😻

1
2
3
4
next page

Availability

Mio's Pets

Sammy
Cat
Minousch
Cat

Skills

Specific Skills

I speak English & Dutch & Portuguese
+20 years of experience

Ik ben zo'n 30 jaar ervaringsdeskundige van mijn eigen katjes en inmiddels ben ik ook al weer een tijdje oppas hier bij Pawshake, waar ik ook de oppas voor mijn eigen katjes vandaan heb. Daarnaast ben ik vrijwilligster bij het dierenasiel in Breda op de kattenafdeling en administratieve hulp bij Stichting Vlieg een Dier.

Ik volg regelmatig cursussen om bij te blijven op het gebied van welzijn van katten en lees diverse katten fora waaronder die van KGA (kattengedragsadviesbureau) en Felinova. Als me dingen opvallen tijdens het oppassen, geef ik graag tips wat evt beter kan voor het welzijn van de kat. Sommige dingen zal ik al uitproberen in de oppas periode, zodat u gelijk kunt zien op de foto's en filmpjes wat uw kat er van vindt. Dat hoeft niet altijd duur te zijn, ook met een klein budget kun je een kat blijer maken. Aan de eigenaar wat ze doen met de tips uiteraard, al hoop ik natuurlijk dat ze ze opvolgen ;)

Opleiding/cursussen:

2019: FWF Kattendag kattengeluk

2020: Expert cat care opleiding (KGA) (nog bezig), Cursusdag Pijn herkennen (KGA), Cursusdag EHBO (Kattenacademie), Cursusdag agressie tussen katten (Tinley)

Can Administer

Oral medications
First Aid and CPR for pets
Injected medications

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets
Behavioural problems

Stats

<1h
Response time
100%
Response rate
3w ago
Last activity
SMS
Verified
Email
Verified
Mio

Mio

Katten Oppas Mio

Breda
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
20 EUR for two visits a day
10 EUR
/day
All services and rates
Contact Mio

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Mio