Pawshake logo
Mio

Dierenoppas Mio

Breda
4 time favorited
1 recurring guest
Last booked 3 days ago
Last contacted today
Last active today
Lives with 2 cats
Usually responds within one hour
<1h
Response time
100%
Response rate
Dog walking
Min. 30-minute walks
5 EUR for each additional pet
10 EUR
/walk
All services and rates

About Mio

Hoi, ik ben Mio, een vrouw van 52 lentes jong, wonend in de Haagse Beemden (wijk Overkroeten) in Breda en bediende van mijn 2 senior katjes Sammy en Minousch.

Deze 2 deugnietjes zijn in een doos op straat gezet toen ze 6 weekjes oud waren, waarna ze via de dierenarts bij mij terecht kwamen. Wat ooit 2 scharminkels waren met een schimmelinfectie zijn nu 2 goedgevulde deugnieten die al 16 jaar een fijn kattenleven hebben. Sammy, mijn rode Garfield lookalike kater, is een mega knuffelbeer, kletser en goedzak die graag heel veel aandacht krijgt en graag de buurt hier verkent. Zijn zusje Minousch is een lapjespoesje, een kattekopje met een eigen willetje, hoewel ze als ze in een goede bui is graag een korte knuffel komt halen. Het zijn binnenkatjes, maar als ik thuiskom uit mijn werk en in het weekend vinden ze het heerlijk om buiten te liggen en te spelen. Sammy beperkt zich vooral tot dat eerste, hij heeft een mooi plekje op de oppottafel of onder de bomen, hoewel hij ook graag op kikkerjacht gaat.

Minousch is actiever en rent door de tuin, brengt me graag cadeautjes in de vorm van nog levende libelles en vlindertjes die ze uit de lucht vist. Aan mij de taak om enthousiast te reageren op de mooie vangst en tegelijkertijd de arme beestjes te redden van hun ondergang. De laatste tijd zijn ze allebei wat rustiger; het worden duidelijk senior katjes.

Na de laatste senioren check (heel belangrijk !) krijgen ze nu beide medicijnen en hopelijk kunnen ze daardoor nog wat extra jaartjes in goede gezondheid bij mij blijven. Om de deugnieten van eten te voorzien mag ik iedere dag gaan werken zodat er weer voer, snoepjes, medicijnen, kattenbakvulling, voerpuzzels en speeltjes gekocht kunnen worden. Een beetje verwend zijn ze wel 😊 Bij thuiskomst van mijn job in de logistieke sector zitten ze me samen op te wachten. Knuffel, aandacht en dan buiten spelen.

Naast het bezighouden van mijn katjes dans, lees en kook ik graag en daarnaast studeer ik Portugees. Sammy komt me daarbij altijd gezelschap houden, hij miauwt al een aardig woordje Portugees.

Oppas: Als het baasje weg is betekent dat extra verwennerij en aandacht. Vooral veel knuffels, borstelen (indien gewenst) , speeltijd en kattensnoepjes (als dat mag). Meestal zal ik 30 a 45 minuten aanwezig zijn per bezoek. Uiteraard zorg ik voor vers eten/drinken, dagelijks een schone bak (uitscheppen en verversen indien nodig) en opruimen van ongelukjes. Daarnaast zet ik evt de kliko buiten, leeg de brievenbus, geef de plantjes water en haal evt uw basisboodschappen voor op de dag van thuiskomst. Hamsters, konijntjes, visjes ed geef ik ook eten en drinken.

Ik heb ervaring met insuline spuiten en gebruik van de Aerocat. Locatie Haagse Beemden/Westerpark/Prinsenbeek. Buiten deze regio in overleg ivm benzine- en/of parkeerkosten. Ik maak graag eerst even kennis alvorens een opdracht van meer dan 1 dag te accepteren. Heb je vragen aan me, stel ze gerust.

Update: Ik houd me aan de RIVM richtlijnen, maar uw huisdier zal altijd de verzorging krijgen die nodig is.

Dat is de Pawshake (en ook mijn) garantie. Tevens 100% retourpolicy bij annulering tot 1 dag voor aanvang oppas periode.

Mio's services

At your home

Dog Walking
An experienced dog walker will pick up your dog from your home for a 30 min walk
5 EUR for each additional pet
10 EUR
/walk
Home Visits
Book a sitter to visit your home to feed and play with your pets
19 EUR for two visits a day
10 EUR
/day

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

reviews

starstarstarstarstar
Communication
starstarstarstarstar
Conscientious
starstarstarstarstar
Profile accuracy
starstarstarstarstar
Treatment of animals
starstarstarstarstar
Value
starstarstarstarstar
Home Visits
Gijs, 2020-03-04

100% tevreden over Mio. Mio is betrouwbaar en erg nauwkeurig en heeft de juiste zorg weten te leveren voor mijn diabetes kat. Mio heeft de tijd genomen om er echt even voor mijn kat te zijn tijdens mijn afwezigheid, dus zeker ook een tevreden kat. Ik kan Mio sterk aanbevelen en maak zeker nog eens gebruik van haar dienst.

starstarstarstarstar
Home Visits
Karin, 2020-02-25

Wat ben ik blij dat Mio mijn katten heeft verzorgd tijdens mijn afwezigheid. Toen we thuiskwamen was alles netjes, poezen waren blij. Mio stuurde foto's als ze bij de katten was, zelfs de angstigste liet zich de 2e dag al zien. Dat betekent heel veel. Dank je wel Mio. Mochten we weer weggaan, dan neem ik zeker weer contact met je op.

Availability

Mio's Pets

Sammy
Cat
Minousch
Cat

Skills

Specific Skills

I speak English & Dutch & Portuguese
+20 years of experience

Ik ben zo'n 30 jaar ervaringsdeskundige van mijn eigen katjes. Daarnaast pas ik op de katjes van een vriendin (waarvan één diabetes kat) en voorheen die van mijn buurtjes. Inmiddels ben ik ook al weer een tijdje oppas hier bij Pawshake, waar ik ook de oppas voor mijn eigen katjes vandaan heb. Daarnaast ben ik vrijwilligster bij het dierenasiel in Breda op de kattenafdeling en administratieve hulp bij Stichting Vlieg een Dier.

In september 2020 ga ik een speciale kattencursus volgen; de expert cat care bij het KGA. Daarnaast volg ik af en toe workshops of lezingen. Ook blijf ik op de hoogte van informatie omtrent katten door verschillende katten-fora op Facebook, waaronder die van KGA (kattengedragsadviesbureau)

Can Administer

Injected medications

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets

Stats

<1h
Response time
100%
Response rate
16 h ago
Last activity
SMS
Verified
Email
Verified
Mio

Mio

Dierenoppas Mio

Breda
Dog walking
Min. 30-minute walks
5 EUR for each additional pet
10 EUR
/walk
All services and rates
Contact Mio

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Mio