Yamina

Ervaren dierenverzorgster ( 🇬🇧 | 🇯🇵 も OK )

Utrecht
2 time favorited
1 recurring guest
Lives with 2 cats
7d ago
Last activity
Dog walking
Min. 30-minute walks
6 EUR for each additional pet
17 EUR
/walk
All services and rates

About Yamina

Wie ben je?

Mijn naam is Yamina (30) en vanaf jongs af aan ben ik al met dieren in de weer, honden, paarden, konijnen, geiten, katten, noem het maar op. Ik ben opgegroeid in een (boeren)dorp, dus mijn vrije tijd bracht ik grotendeels buiten, op de manege of bij boerderijen door. Momenteel ben ik werkzaam als trainer op het gebied van GGZ, maar ik heb een achtergrond in (interculturele) communicatie en het onderwijs.

In mijn contact met dieren leerde ik al snel dat het belangrijkste een éénlijnige houding en opstelling is. Duidelijkheid van zowel verbale als nonverbale communicatie staat voorop. Of ik nou een hond uitlaat of een kudde paarden moet leiden; goed voorbeeld doet goed volgen. Een lange wandeling met meerdere honden is geen probleem, en zolang als het mogelijk en goedgekeurd is, is van de lijn af of met andere honden op de speelweide ook helemaal oké.

Momenteel woon ik met mijn partner en twee katten op de rand van Leidsche Rijn/Terwijde, door mijn werk heb ik veel vrije tijd over, en deze benut ik graag door met (andere) dieren bezig te zijn! Het Maximapark is voor mij goed te doen, dus ik neem de honden hier graag mee naartoe. Daarnaast zijn er ook enkele uitlaatstroken dicht in de buurt.

Ik pas met enige regelmaat op honden van vrienden en familie, hierbij draag ik de volledige zorg voor de viervoeters. De rassen waar ik het meeste ervaring mee heb zijn; Boxer, Beaglier (Beagle × Cavalier), Werklijn Herders, Staffords en (middel)grote vuilnisbakkies.

Daarnaast loop ik sporadisch met een kruising (Labrador × ???) van een buur die slecht ter been is.

BELANGRIJK; Ik weiger geen enkele hond op basis van ras of omvang! (groot fan van o.a. pitties, staffies & herders) 


Waarom doe je dit?

Omdat ik door mijn woning nu zelf geen honden heb (app. geen tuin en al twee katten), help ik andere graag met die van hen. Kort gezegd, ik mis het contact met honden.

Ik kan mij geen leven zonder dieren meer voorstellen, de enige tijd dat ik mij herinner dat ik geen dieren had was tijdens mijn studententijd i.v.m. veel verhuizingen en uitwisseling.


Wanneer ben je beschikbaar?

Normaal ben ik overdag (na 10u) en in de avond (tot 22u) beschikbaar, incidenteel in de ochtend is ook geen probleem, voor navraag over mogelijkheden, dagen en tijden staat een bericht doen vrij.


Wat zijn de diensten?

Momenteel bied ik huisbezoek en uitlaten aan. 

Wat betreft het huisbezoek ben ik ook bereid de planten te wateren en bijv. de kattenbak te checken of de post te verzamelen. Een gemiddeld bezoek duurt ongeveer 30min, waarbij er aandacht wordt gegeven aan het dier en er mee wordt gespeelt (mocht dit wenselijk en mogelijk zijn), waaropvolgend het eten/drinken wordt aangeboden. Als medicatie nodig is kan deze, mits daarvoor besproken, worden toegedient.

Voor het uitlaten, een gemiddelde wandeling zal ong. 30min duren, kijkend naar afstand zal dit ook richting en door het Maximapark gaan, en als dit gepast en goedgekeurd is, met een tussenstop bij se speelweide (met een uitloop van ca. 15min, of langer afhankelijk van het energieniveau). Is een wandeling van 1u+ nodig of wenselijk, geef dit dan op voorhand aan dan kijken we naar de mogelijkheden.

Voor jonge & oude honden, of honden die door omstandigheden niet ver/lang kunnen lopen, kan er langs de reguliere/beschikbare uitlaatstroken in de buurt worden gelopen.


Loop je ook met ... honden?

Voor angstige honden vind ik het belangrijk dat er een fysieke kennismaking plaatsvind, het belang van de hond staat hier voorop. Als er bepaalde triggers zijn is het belangrijk dat ik hier van op de hoogte ben zodat ik hier rekening mee kan houden om het uitlaten voor alle partijen zo prettig mogelijk te houden.

Voor drukke/grote honden is het van (nog meer) belang dat deze netjes aan de lijn kunnen lopen (dus niet continue op spanning), af en toe wat trekken is geen probleem, mits deze na correctie weer volgt. Daarnaast het kennen en volgen van de commandos; zit, blijf, naast.

Ik sta stevig in mijn schoenen, maar als een hond van 50+ kilo aan spier en massa opeens uit volle macht trekt, dan lig ook ik op de weg. Twijfel je of het past, dan is een kennismaking natuurlijk mogelijk.

Vragen staat altijd vrij! Er is in ieder geval veel mogelijk, dus neem vooral contact op~ Yamina's services

At your home

Dog Walking
An experienced dog walker will pick up your dog from your home for a 30 min walk
6 EUR for each additional pet
17 EUR
/walk
One home visit a day
Book a pet sitter to stop by your home to feed and play with your pet
17 EUR
/day

Yamina also offers

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

reviews

starstarstarstarstar
Communication
starstarstarstarstar
Conscientious
starstarstarstarstar
Profile accuracy
starstarstarstarstar
Treatment of animals
starstarstarstarstar
Value
starstarstarstarstar
Dog Walking
Carolien, 2023-09-20

Fijne en betrouwbare oppas voor onze herder Bruno. Bruno is niet zo makkelijk maar Yamina weet precies hoe ze daar mee om moet gaan. We kunnen haar van harte aanbevelen!

Availability

Yamina's Pets

Blanka ("Chonki")
Cat
Blackson ("Blaksi")
Cat

Skills

Specific Skills

I speak English & Dutch & Japanese
< 5 years of experience

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets

Stats

Phone interviewed
Verified
SMS
Verified
Email
Verified
Yamina

Yamina

Ervaren dierenverzorgster ( 🇬🇧 | 🇯🇵 も OK )

Utrecht
Dog walking
Min. 30-minute walks
6 EUR for each additional pet
17 EUR
/walk
All services and rates
Contact Yamina

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!

Contact Yamina