Pawshake logo
Lilian

Huisdieroppas Flip & Co

Empel
9 time favorited
31 recurring guests
Last booked yesterday
Last contacted yesterday
Last active yesterday
Lives with 3 dogs and 3 cats
Lives with Bearded Collie Fons
Usually responds within one hour
<1h
Response time
100%
Response rate
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
13 EUR for two visits a day
9 EUR
/day
All services and rates

About Lilian

Ik ben Lilian, 50 jaar oud. Samen met Marcel en de beestenboel hebben we de laatste 10 jaar in Rosmalen op de Groote Wielen gewoond. Inmiddels wonen we sinds eind januari 2018 in Empel. Daar hebben we nog meer ruimte voor ons en de dieren.

Mijn hele leven ben ik al gek op dieren. Als kind thuis hadden we altijd konijnen, hamsters en vissen. Helaas mochten wij geen hond of kat. Toen ik voor het eerst op mij zelf ging wonen, kwam er dan ook meteen een kat in huis. Pas later volgden er ook honden. Een leven zonder dieren om mij heen kan ik mij niet voorstellen.

Ik werk al 25 jaar bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Sinds 2011 ga ik nog maar 1 keer een ochtend naar kantoor. De overige dagen werk ik thuis omringd door de honden en katten. Een betere werkomgeving kan ik mij niet wensen.

Op 1 april 2018 ben ik naast mijn huidige baan gestart met mijn eigen bedrijfje Huisdieroppas Flip&Co (KvK-nummer 71271473).

Ik pas graag op uw kat, konijn, vogel, vissen, hamsters, cavia of laat uw hond individueel uit. Ik kom in Rosmalen, Empel en Den Bosch. Voor konijnen, overige knaagdieren en vogels neem even contact op voor prijzen van verzorging aan huis. Deze staan niet specifiek vermeld bij diensten en prijzen.

Wat kunt u verwachten? Ik kom dagelijks langs om uw kat(ten) of andere kleine huisdieren te verzorgen wanneer u er niet bent. Uw huisdier krijgt vers eten, water en eventueel een snack, elke dag worden de drollen uit de kattenbak gehaald en op de door u aangegeven dagen maak ik de hele kattenbak schoon. Een keer een stofzuiger door het huis of plantjes water geven is ook geen probleem. Tevens neem ik uitgebreid de tijd voor uw huisdier om mee te knuffelen en te spelen. Voor meer informatie of vragen, neem gerust contact op!

Naast dat ik voor dierenverzorging aan huis kom bij uw huisdier bestaat er nu ook de mogelijkheid om uw kat bij mij te laten logeren. Ook in mijn nieuwe huis heb ik weer een gezellig kattenverblijf gemaakt, wat enkel voor uw kat privé gereserveerd kan worden. Wanneer het klikt met mijn eigen dieren bestaat de mogelijkheid dat uw kat ook buiten het verblijf kan rondwandelen. Inmiddels zijn alle vaste logeetjes zo thuis dat zij enkel voor de nacht in hun eigen verblijf blijven. Overdag staat de deur de gehele dag open. Bij de foto's kunt u zien hoe het verblijf er in mijn nieuwe huis uit ziet. De laatste 3 foto's zijn van het kattenverblijf in mijn vorige huis. De prijs is 9 euro per dag voor 1 kat. Voor 2 katten betaald u 13 euro per dag. Er kunnen maximaal 2 katten in het kattenverblijf logeren. U hoeft enkel eigen voer mee te geven.

Om alle risico's voor ziektes uit te sluiten voor mijn eigen dieren en eventueel mijn pleegkatten uit het Dierenasiel stel ik als voorwaarde dat uw kat(ten) maximaal twee jaar en minimaal twee weken voor het verblijf is ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte. Indien de laatste inenting tegen katten- en niesziekte ouder is dan twee jaar of als uw kat nooit is ingeënt, dient uw kat twee maal te worden ingeënt met een tussenpauze van drie weken. Ook is het belangrijk dat uw kat behandeld is tegen vlooien en wormen.

Let op onderstaande periodes zijn vol geboekt of er zijn nog een beperkt aantal plaatsen te reserveren voor oppas aan huis of voor het kattenverblijf.

10 juni 2019 t/m 6 september 2019 vol geboekt oppas katten aan huis

17 augustus 2019 t/m 4 september 2019 gereserveerd kattenverblijf

Vakantie 7 september 2019 t/m 5 oktober 2019

Vakantie 31 augustus 2020 t/m 27 september 2020

Ik ben alleen gastgezin voor katten en niet voor honden. Ik kijk er naar uit om uw huisdier te leren kennen.

Lilian's services

At your home

Home visits
Book a sitter to visit your home to feed and play with your pets
13 EUR for two visits a day
9 EUR
/day

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

reviews

Communication
Conscientious
Profile accuracy
Treatment of animals
Value
Home visits
Karin, 2019-09-08

Van te voren Lilian 2 keer ontmoet om kennis te maken en afspraken te maken. Dit was voor ons positief en zij heeft dan ook 2 weken op onze kat gepast. Zoals afgesproken regelmatig berichtjes met foto's en filmpjes hoe het met hem ging.

Bij thuiskomst alles netjes en een rustige tevreden kat aangetroffen.

Zal haar zeker nog eens inschakelen als wij een oppas nodig hebben

Home visits
Jacobien, 2019-09-06

Voor het eerst sinds lange tijd weer op vakantie geweest. Vond het erg spannend om mijn 4 katten toch voor 11 dagen achter te laten. Mijn poesjes zijn wat dat betreft weinig gewend en andere mensen vinden ze best eng. Wat ben ik blij met de kattenoppas van Lilian! Zij heeft zo goed voor mijn katten gezorgd! Ze waren helemaal tevreden toen ik thuis kwam. Maar het meest ongelooflijke vind ik nog wel dat de twee katten die het meest bang zijn en zich direct verstoppen voor andere mensen, het meeste contact zochten met Lilian. Wat was het fijn om op vakantie te zijn en dan een videootje te krijgen en dan zie je hoe mijn bange Otje en bange Miepje toenadering zoeken met Lilian. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven! Als je dat voor elkaar kan krijgen in zo'n korte tijd, dan weet je dat Lilian een super-poezen-moeder/oppas is!

Mijn 4 katten Apple, Jamie, Otje en Miepje en ikzelf zijn zo enorm dankbaar voor de goede zorgen van Lilian! Wat heeft zij het goed gedaan. Ze heeft mijn poezenkindjes zoveel liefde gegeven toen ik weg was. Zo fijn om gewoon met een gerust hart op vakantie te kunnen gaan.

Availability

September 2019
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
October 2019
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Available
Unavailable

Lilian's Pets

Flip
Cat
Joep
Bearded Collie
Sjors
Kruising Malteser-York
Puk
Cat
Teuntje
Cat
Fons
Bearded Collie

Skills

Specific Skills

I speak Dutch
+10 years of experience

Ik ben 8 jaar geleden als vrijwilliger begonnen bij de katten in het Dierenasiel Den Bosch. Daarvoor heb ik vrijwillig honden uitgelaten in het weekend bij het Dierenasiel. Indien nodig vang ik vanuit het Dierenasiel ook katten op in mijn aparte kattenverblijf. Ik heb een groot verblijf en een klein verblijf voor de katten. Dit zijn vaak katten die extra zorg nodig hebben, doordat zij onlangs zijn geopereerd of zoveel stress hebben dat ze niet kunnen functioneren in het asiel tussen de andere katten. Vele katten hebben ook een verleden waarbij ook extra zorg en aandacht nodig is. Het geeft je heel veel voldoening als ze er klaar voor zijn om naar verloop van tijd weer naar een nieuw huisje te kunnen. Dit jaar heb ik besloten om al mijn tijd te reserveren voor mijn studie kattengedragstherapeut en de verdere opbouw van Flip&Co. Pas als ik klaar ben met mijn studie zal ik mij weer inzetten als vrijwilliger.

In september 2017 ben ik begonnen met de 3 jarige HBO opleiding voor erkend kattengedragstherapeut bij Tinley Academie. Ik heb inmiddels module 1 behaald in november 2017. In deze module kwamen onder andere aan bod de onderwerpen; kattengedrag, kattentaal, gedragskenmerken rassen, ontwikkeling en socialisatie van de kat en leerprincipes. Module 2 heb ik behaald in januari 2018. In deze module 2 kwamen alle onderwerpen aan bod op het gebied van medische oorzaken van probleemgedrag bij katten zoals algemene lichamelijke oorzaken, werking en afwijking centraal zenuwstelsel, en medicinale behandelingsmethoden bij probleemgedrag. Begin maart 2018 start ik met module 3 waarin het onderwerp ethologische en gedragstherapeutische kennis bij katten wordt behandeld. Deze heb ik behaald in oktober 2018. In november 2018 heb ik module 4 afgerond waarin klantgericht adviseren bij diergedragstherapie aan bod kwam. Voor module 5 ondernemen in de praktijk heb ik vrijstelling gekregen. Heel 2019 en 2020 staat in het teken van mijn stage en afstudeeronderzoek kattengedragstherapie. Ik hoop eind 2020 klaar te zijn.

In september 2017 heb ik de workshop basis TTouch voor katten bijgewoond. In het kort is TTouch een non-verbale taal, een taal die iedere kat begrijpt. Met verschillende aanrakingstechnieken kun je het gedrag beïnvloeden, de gezondheid verbeteren, welzijn van katten bevorderen, genezingsproces bevorderen en het dier helpen tijdens herstel bij ziekte en operatie. Dit vond ik zo boeiend en interessant dat ik in februari 2018 nogmaals de basis ga herhalen gevolgd door de verdieping in mei 2018. Daarnaast wil ik jaarlijks de verdiepingsworkshop bijwonen om zo op de hoogte te blijven.

Op 8 september 2018 ben ik naar het multidisciplinair kattengedragssymposium 2018 voor dierenartsen, gedragstherapeuten, paraveterinairen en andere professionals die met katten werken geweest. Deze keer was het onderwerp "katten onder druk, hoe kunnen we ze ondersteunen? Deze dag waren er meerdere sprekers die dit onderwerp vanuit verschillende hoeken zullen belichten. Hoe kun je stress in een multi-cat-household verminderen? Hoe kun je in een asiel situatie de stress zo laag mogelijk houden? Hoe wordt je praktijk Cat friendly? en hoe beïnvloedt het geestelijk welbevinden van de eigenaar het welzijn van de kat.

Het weekend van 1 en 2 december 2018 ben ik naar de 6e editie van het Felinova Poes Café gepland, hét kattencongres van Vlaanderen voor liefhebbers en professionals. Felinova Poes Café 2018 met twee dagen, 16 lezingen over katten, hun gedrag, welzijn en gezondheid van sprekers uit vier verschillende landen, de promotie van het nieuwe I love Happy Cats Werkboek, héél veel standhouders en de ultieme kattenexperience.

In 2009 heb ik een half jaar gewerkt bij een hondenuitlaatservice (Mandy's Animalcare) en voor een vriendin bij vakantie haar hondenuitlaatservice (Sill's) waargenomen. Hiervoor heb ik het diploma hondenuitlaatservice in 2009 bij de Martin Gaus Academie behaald. Deze opleiding bestond uit de 4 modules; rassenkennis, gedragsherkenning en roedelgedrag, EHBO en bedrijfsvoering.

Op de hondenschool Rosmalen heb ik 2,5 jaar les gegeven aan de kleintjes of wel puppytraining.

Ik pas met regelmaat in mijn omgeving op katten als de baasjes op vakantie zijn of een weekend weg zijn. Daarnaast laat ik ook individueel honden uit van baasjes in mijn omgeving die een dagje weg zijn of bij ziekte even niet in de gelegenheid zijn hun hond uit te laten.

Can Administer

Oral medications

Experience with

Animal welfare as a volunteer
Rescuing pets

Stats

<1h
Response time
100%
Response rate
1w ago
Last activity
SMS
Verified
Email
Verified
Lilian

Lilian

Huisdieroppas Flip & Co

Empel
Home visits
Min. 30-minute visits in your home
13 EUR for two visits a day
9 EUR
/day
All services and rates

Cancellation policy: Flexible

Full refund if cancelled before noon one day before the booking, 50% refund afterwards

Book via Pawshake to enjoy The Pawshake Guarantee, 24/7 support, booking guarantee, safe cashless payments, daily updates and more!